Кудо

Съвременен и оригинален боен спорт на бъдещето

Кудо е контактен боен спорт, адаптиран за водене на спортен двубой, максимално приближен до реалността и с максимална степен на защита с разнообразен набор от най-ефективни техники за защита и нападение. Целта е постигане на максимална ефективност за минимално време,при минимум разход на енергия и на движения.

В Кудо се изучават и използват всички възможни похвати. Разрешени са удари с ръце и крака в краката, тялото и главата на противника, използване на колене и лакти, захвати и удари от захват, хвърляния и борба в партер. Разрешени са също и заключвания на лакътната става, ахилеса и удушаващи прийоми. Последните са разрешени само при борба в партер, а не в стойка. Кудо е единственият боен спорт включващ целия съществуващ арсенал от техники и прийоми, Подходящ е за всеки който иска да придобие комплексни бойни умения. Състезателните схватки са едно изпълнено с много адреналин преживяване за любителите на екстремалните бойните спортове. Кудо е подходящ спорт за всички възрасти, включително и от деца!

Целта ни е да обучаваме и да възпитаваме членовете си, като спортисти в бойния дух и философия, да ги усъвършенстваме и да ги изградим като личности с ценностна система с помощта на традиционните методи на тренировка и съпътстващите ги ред, дисциплина, уважение, постоянен контрол и самоконтрол. Особено внимание се отделя на развитието на спортни умения за ученици и студенти в свободното им време на децата и младежите, които ще бъдат бъдещите състезатели и шампиони. Ежедневните тренировки и създадената благотворна среда са една от най-добрите алтернативи и сигурно противодействие на агресията, престъпността и наркоманиите. Трудностите, през които се преминава по време на тренировъчния процес силно сплотяват спортистите и ги превръщат в истински приятели не само в спортната зала, но и в живота.

Българска Федерация по Кудо разполага с опитни инструктори, които създават подходяща среда и настройка за подготовка на състезатели, които ще бъдат бъдещите шампиони по Кудо на България. За четири години БФК се разрастна и създаде 9 клуба в едни от най-големите градове на страната. Бяха организирани 6 семенара и лагер-сборове с участието на чуждестранни майстори за повишаване нивото на квалификация на инструкторите.

Kudo Oath Link Image